Skidåkning utöver det vanliga

Vill du uppleva fantastisk skidåkning med ett fantastiskt snölandskap som bakgrund? Då har du kommit rätt. I underbara Bruksvallarna är snön alltid vit, backarna branta och after ski sägs vara den bästa. Väljer du Bruksvallarna för din nästa skidresa kommer du inte att bli besviken.

natur1

Vad är Bruksvallarna?

Bruksvallarna är ett område i Funäsfjällen, cirka tio mil söder om Åre och nära norska gränsen, som har tjock snö om vintern och en rad aktiviteter även på sommaren. Bruksvallarna ligger precis intill Ramundberget och är beläget drygt 600 meter ovanför havet. Om vintrarna åker man skidor, skoter och snow racer, och om sommaren kan man upptäcka friluftslivet i den vackra bergsnaturen.

I Funäsfjällens Bruksvallar kan du lita på att du får ditt bästa vinteräventyr hittills. De många backarna, stugorna, och servicen gör destinationen värd att komma tillbaka till om och om igen. Bruksvallarna passar så väl stora som små, nybörjare så väl som veteraner. Den majestätiska naturen omgärdar dig i allt du gör, och lockar till aktivitet, umgänge och avslappning. Orten har både gamla traditioner och en växande population. Detta gör Bruksvallarna till en unik ort att vistas på, en ort som har tillgång till både historia och framtid. Från Bruksvallarna kan du se ända till Helagsfjället, Skars, Sylarna och Mittåkläppen, som alla utger en vacker fond till dina äventyr i snön.

Aktiviteter på vintern

Om vintrarna är det många som besöker Bruksvallarna för dess magnifika naturupplevelse. Vinterns aktiviteter inkluderar bland annat längdskidåkning, alpinåkning, skidskytte och skoterkörning genom den djupa snön. För flera av aktiviteterna ges instruktioner i grupper, om det skulle vara så att du inte provat på det tidigare eller helt enkelt vill lära dig mer tillsammans med lärare.

Det finns även möjlighet att boka in ett guidat äventyr med bland annat vandring, klättring och offpiståkning. Om vintern hålls skidläger med fokus på att förbättra dina kunskaper inför exempelvis Vasaloppet, samt läger som kombinerar yoga och skidåkning. Kurserna har visat sig bli stora favoriter bland besökarna. Och för den som inte vill vara ute i kylan finns många varmare alternativ. Förutom de givna tillbehören till skidåkningen som after ski och bastu, erbjuds klasser i yoga och studiebesök i Bruksvallarnas speciella mejeri som ligger precis i utkanten av Bruksvallarna. Utsikten från mejeriet är magnifik och ett besök hit rekommenderas starkt.

Vill man kombinera skidåkning med behaglighet inomhus är man hjärtligt välkommen att besöka någon av de våffelstugor som finns, där man kan njuta av en varm och frasig våffla uppe på självaste fjället. Våfflorna serveras självklart med sylt och grädde.våfflor och skidåkning

Aktiviteter på sommaren

Fjäll och skidåkning är en given kombination, men hur är det med fjäll och löpning? Om somrarna har Bruksvallarna öppet för besökare som vill hålla sig aktiva på fjället även när det inte finns någon snö.

Vandring

Bruksvallarna erbjuder en rad aktiviteter som passar både stora och små. Vandring på fjället är en av de mest populära aktiviteterna som passar de flesta och man kan välja att ta med sig en guide eller vandra som man själv vill mellan våffelstugorna (som självklart är öppna även på sommaren) medan man insuper doften från skog och mark.

Upplev Bruksvallarna på cykel

Cykling i terräng är en utmaning för dig som är nybörjare, men är även en uppskattad extremsport. Du använder samma spår som längskidåkarna använder på vintern, och besöker du Bruksvallarna under båda säsongerna kommer du at få uppleva den fantastiska naturen i två olika skepnader som skiljer sig drastiskt från varandra men på samma gång är lika vackra.

Fler aktiviteter i Bruksvallarna

Andra populära aktiviteter i Bruksvallarna är fiske, ridning, golf och fjällöpning. Är du ute och vandrar eller löptränar kan du använda dig av våra gondoler som tar dig över mer snårig, eller blöt, terräng och är en uppskattad åktur även bland de små. För barnfamiljer rekommenderar vi frisbeegolf som är en lätt sport att delta i, eller paddling i kanot och kajak som tillåter en riktigt nära naturupplevelse.

 

Boka aktiviteter i vackra Bruksvallarna

vinter1I Bruksvallarna finns aktiviteter året om för personer i alla åldrar och storlekar, oavsett vilka preferenser du som besökare har. Vet man på förhand att man vill boka speciellt boende eller eventuella klasser eller guidade äventyr så rekommenderas att boka i god tid för att vara säker på att få ut det mesta av upplevelsen.

Bruksvallarna är en plats som tåls att komma tillbaka till om och om igen. Med sina storslagna fjällområden och dramatiska bergstoppar har Bruksvallarna en särskild förmåga att vinna sina besökares hjärtan, oavsett om naturen står i somrig dräkt eller vinterskrud. Bruksvallarna strävar efter att behålla sina fina traditioner och samtidigt utvecklas till en plats dit alla är välkomna och kan finna något att göra och tycka om under sin semester, allt för att du som besökare ska vilja komma tillbaka till år efter år.